NOVOSTI

Cilj konkursa je stvaranje uslova za razvoj dečjeg stvaralaštva. Podsticanje dečijih talenata i interesovanja za glumu, ples, pesmu, slikanje, pisanje i film.

Specifični cilj 1: Podsticanje dece da kreativno provode slobodno vreme i stvaranje uslova za ispoljavanje potencijala dece na teritoriji  Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije

Specifični cilj 2: Podsticanje svih onih koji se na formalan ili neformalan način bave obrazovanjem u Srbiji da međusobno sarađuju, motivišu dobrim primerima iz prakse, promovišu dečje stvaralaštvo.

Međunarodni KONKURS je u različitim kategorijama. Izbor tema je SLOBODAN.

1) Konkurs za literarno stvaralaštvo (radovi se šalju na mejl adresu)

2) likovno stvaralaštvo (radovi se dostavljaju poštom ili mejlom)

3) dramsko stvaralaštvo- za najbolju dečju predstavu

4) filmsko stvaralaštvo, za najbolji edukativni film u trajanju do 4 minuta (radovi se šalju na mejl)

5) muzičko stvaralaštvo- za najbolju dečju vokalnu kompoziciju (radovi se šalju na mejl)

Sve pristigle radove klasifikuje komisija koju čini stručni žiri za određenu oblast. Stručni žiri izdvaja po šest ili više  finalista iz jedne oblasti. U odabiru radova treba se voditi računa da svaka od 18 školskih uprava u Srbiji bude zastupljena, kao i da obuhvati sve države regiona.  

Pravo učešća na konkursu  imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije. Radovi će biti klasifikovani u tri kategorije- mlađa (od 1. do 4. razreda), starija (od 5.-8. razreda) i srednjoškolska (učenici srednjih škola) kategorija..

Rok za slanje radova je 30. 6. 2022. godine, na mejl: razvojdecjihpotencijala.konkurs@gmail.com

Na platformi „Međunarodni konkurs kulturnog stvaralaštva 2022- Razvoj dečjih potencijala“  (https://razvoj-decjih-potencijala-konkurs.blogspot.com/) biće postavljeni svi radovi finalista nakon čega će stručna komisija proglasiti pobedike.

Svi učesnici u konkursu i njihovi nastavnici dobiće ZAHVALNICE za učešće, a pobednici i njihovi nastavnici DIPLOME za osvojena mesta. Pri slanju radova neophodno je navesti ime i prezime učenika, razred, školu, državu i ime nastavnika.

Projekat finansira Lokalna samouprava Brus, a realizuje udruženje Centar za razvoj obrazovanja i kulture.

Link do platforme: https://razvoj-decjih-potencijala-konkurs.blogspot.com/