NOVOSTI

 Cilj projekta je stvaranje uslova za razvoj dečjeg stvaralaštva u doba pandemije. Podsticanje dečijih talenata i interesovanja za glumu, ples, pesmu, slikanje, pisanje i film.

Specifični cilj 1: Podsticanje dece da kreativno provode slobodno vreme i stvaranje uslova za ispoljavanje potencijala dece na teritoriji  Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije

Specifični cilj 2: Podsticanje svih onih koji se na formalan ili neformalan način bave obrazovanjem u Srbiji da međusobno sarađuju, motivišu dobrim primerima iz prakse, promovišu dečje i nastavničko stvaralaštvo pod motoom da je svako dete jednako važno.

Međunarodni KONKURS u različitim kategorijama na  ISTU temu: Svako dete je jednako važno

1) za najbolju besedu -Pravo učešća na konkursu imaju sve osobe koje se na formalan ili neformalan način bave obrazovanjem i kulturom.

Konkurs za najbolju besedu namenjen je svima koji se na formalan ili neformalan način bave obrazovanjem dece u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Severne Makedoniji.

2) Konkurs za literarno stvaralaštvo (radovi se šalju na mejl adresu)

3) likovno stvaralaštvo (radovi se dostavljaju poštom ili mejlom)

4) dramsko stvaralaštvo- za najbolju dečju predstavu

5) filmsko stvaralaštvo, za najbolji edukativni film u trajanju do 4 minuta (radovi se šalju na mejl)

6) muzičko stvaralaštvo- za najbolju dečju vokalnu kompoziciju (radovi se šalju na mejl)

Sve pristigle radove klasifikuje komisija koju čini stručni žiri za određenu oblast. Stručni žiri izdvaja po šest ili više  finalista iz jedne oblasti. U odabiru radova treba se voditi računa da svaka od 18 školskih uprava u Srbiji bude zastupljena, kao i da obuhvati sve države regiona.  

Pravo učešća na konkursu (2,3,4,5,6.) imaju učenici 1.do 8. razreda osnovne škole, koji će biti klasifikovani u dve kategorije- mlađa (od 1. do 4. razreda) , srednja(od 5.-8. razreda)  i starija (učenici srednjih škola) iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije.

Rok za slanje radova je 15. 10. 2021. godine.

Na platformi „Svako dete je jednako važno“  će biti postavljeni svi radovi finalista nakon čega će biti organizovano onlajn glasanje za pobednika konkursa. https://svakodetejevazno.blogspot.com/

Svi učesnici u konkursu dobiće Zahvalnice za učešće, a pobednici diplome za osvojena mesta.

Projekat finansira Lokalna samouprava Brus, a realizuje udruženje Centar za razvoj obrazovanja i kulture.